1

Thursday, February 11, 2010

pOnTenG KelAs PM JamAL

hari ini hari khamis..so ada satu kelas je iaitu pm jamal pukul 2pm..dlm otak teman semlm mmg nk cuti pun...haha..lately,perangai suka ponteng saya telah dtg kembali menziarahi minda jahat ni..mesti saya punya attendent tinggal 96/100..ade ke lecturer korang panggil-nama-angkat-tangan sblm mula lecture..semua nama display kat slide ngan peratusan kehadiran..dan sape takdtg, secara livenya dia deducted markah..boleh bygkan tk?? tak dtg deducted 2 mark dr full mark 100..teman masuk ni dah 2 kali tk dtg..lepas ni papehal kene dtg gak..bwh 80 tak leh ambik exam..teman bilang kat member teman,"ala,bukan dapat anugerah pun kalau kehadiran 100/100"hehe..jht kan..dh la mlm ponteng kelas entrepreneurship..selamat la tkdtg..pelik gak nape buat kelas kat country resort,hebatnye pn azan ni nak ajar tempat yang high klas. mcm tu..si gemok siap assume lagi ada jamuan...tak pernah dibuat org..rupe2nye ada ceramah pasal jambu batu..haha..kecian sape yang dtg kene dgr ceramah..si gemok lagi la taksenonoh..cabut lari naik moto ngan nn tanpa pakai helmet..boleh??gila budak ni..katanya terserempak ngan polis gak,tapi polis takperasan dia tak pakai helmet..kalau tak sejarah nn berulang la kene kejar ngan pak polis pasang siren bingit akibat tak pakai helmet..ngeri betul diorg ni..


suasana dalam kelas time pn mazlina semlm..leh ag tangkap gamba..pastu dia suh wat exercise tkleh nak buat..ternganga-nganga tanye org..huhu..

..........................................................................................................................................................................
okeh..part kedua cerita pasal kemana teman pergi setelah ponteng kelas pm jamal..teman ngan si gemok buat trip ke jusco aeon baru di banda melaka..gila gempak..besar siot..paling besar kat asia temggara diorg kate..jusco ni baru bukak 5/2/2009 ming lps..asalnya kan dah lama nak bukak..pastu lagi 2 hari nak bukak boleh pulak meletop dia punya dapur..2 org matiimenurut berita tersebut..ala..ada masuk berita la..kalau tak tau tu mmg la..anda tak ambik tau isu semasa..hanya ambik tau pakwe mkn ke belum..mandi ke belum..abang buat pe..hehe..perli nampak..selamat la belum bukak lagi mase kejadian tu..kalau tak beribu2 la org mati..almaklumla org melaka ni kuat shoping..itu lla kuasa ALLAH..


sampai je jusco tu, teman tanye si gemok nak mkn pe..pastu nampak kenny roaster terus decide nak mkn kat situ..silalah terliur ok..

step pertama,buat pillihan nak mkn pe..penuh dgn bajet dan pastinya pilih yang terliur pada menu tu..

muffin cake perisa vanila..ok la..tak la sdp sgt..tak yah bagi pun takpe...

beef belognaise spaghetti adalah pilihan teman sbb teman dh lama tak mkn benda mat salleh ni


si gemok pilih nak mkn black paper quarter meal 1/4+mashed potato+coleslaw+garden pasta salad..wah..selera tinggi gemok ni..

pastu dessert dia seperti icecream+fruit di bwh..bajet minum water bottle je..

..

dah meleleh aku tgk scream tu..



mata meliar si gemok ni..tah ngap ape tah..kalau teman wat dajall..letak kasut kat sudu tu..boleh??

teman dlm usaha menghabiskan dessert tu..tgk la yang lain..licin gilerzz..mmg tgh lapa siut..spagetti teman si gemok yang tlg abis kan..boleh??mmg dia lately suka makan tau..dh tak slim mcm dulu..cuma teman nak cakap kat sini..spegetti tu tak sedap..ayam gemok gak yang sedap..atas rase kecian kat teman,sigemok kasi la sikit ayam dia kat teman sbb spagetti teman tak sedap..

.......................................................................................................................................

dah mkn kitorg window shopping, masuk kedai ni kuar kedai tu, nek escalator sampai 2 3 kali..besar tau nak jln jusco ni..semua ada..ada 3 tinggat gitu..kirotg raoun pun sebab nak cari selipar..


hasilnya,teman dan si gemok patah balik ke padini and beli selipar yang mula2 kitorg jumpe..selipar bawah ni teman yang punye..boleh pulak sigemok tu kata,kalau selipar dia tak lawa, nak tukar dengan teman..boleh??ada kwn gini..


daaa..esok nak balik kampung kat chemor..selamat bercuti..syiuuuuuu..

3 comments:

~kuyam~ said...

dessert itu sgt mengiurkan okei :D
nway,we're taking da same course rite aKidah?
electrical electronics engineering
challenging rite?huhu
lets take dis as a gift,fighting2!
hehe....nice to noe u :)

bakal graduate said...

hehe..nite to meet u..very challengging especially for subject needs more calculation...byk salah dr betulnye..kadang2 tu dah thn akhir benda basic mcm komponen pun leh tkreti nk mesaure mcm mane..ke saye je mcm tu..

ain nia said...

hoit!ponteng kelas..cehh..