1

Tuesday, February 16, 2010

pAnaS gilEzz


hai kwn2 <3>
sediamaklum kan sekarang ni panas masyallah..Allah saje yang tau..berpeluh2 duduk kat rumah..tdo pun tklena..maka rajin la teman membersihkan kipas yg tebal dek sawang..tp itu pun tak menghilangkan kepanasan ni..so, langkah yg sesuai kene la berendam kat ulu chepor..tempat perkelahan terkenal di ipoh ni..dkt je ngan rmh teman..10 min kot..


adush..whatdacase..jln nak masuk chepor ni stuck glezz..tak bergerak..belum lalu lagi kat post guardnye ni..jauh ag..tp dh jam..terberenti terus..tp dek semangat yg terkobar dan badan yang terbakar,kami redahkan jua..

pastu ada la seorg pakcik ni berdiri tgh2 jln ckp kat kete2..bila turn kitorg n dia nasihat la patah balik..tak yah msk dlm sbb hanya jln keluar je boleh..jln masuk dh full di park oleh kete2..sedih tau dengar..kitorang dengan redhanye wat la u turn patah balik..tgk la pic kat atas tu..time kitorg patah balik, berderet2 kereta nak masuk ulu chepor..wahai pengunjung sekalian, balik je la oi..kalau nk masuk gak kene la jln kaki..

............................................................................................................
then, kitorg pasrah je la..takde rezeki mandi kat chepor..sedih..opek rekemen mandi kat ulu kuang..tak jauh dr situ gak..sepanjang duk kat chemor, tak penah ag pergi mandi kat situ..ok ke..tak pemes pun..
ni la laluan nak masuk kawasan berkelah ulu kuang..
penuh dgn semak samun dan tiada nilai komercial langsung..tiada pembangunan..hutan banat..
kalaula penduduk kg nye bergotong royong,leh maju tempat ni..

hutan tu..ada ke tempak mandi..biar betul opek ni..takut teman nengoknye..sempat ke cari org kalau pape berlaku..

kitorg mencari temapat sesuai utk membasahkan badan..susah gak...ada temapat bagus tp nak turun semak samun..las2 turun balik ambik kete and naik atas sikit..nak cari tempat yang boleh parking pun susah..ahh..segalanya susah..
tgk air terjunnya mcm takbest je nak wat berkelah..cetek gile..

akhirnya kitorang jumpe la tempat ni..terbaik la kot..
tgk tu..duduk berendam pun tak brape nak basah..baby pun tklemas kalau kene campak..




bawak bekal sandwich..bestnye dpt berendam..

posing2 bajet gumbira dpt mandi sungai..





aksi anak dugung terlatih..

tomei2nye anak dugung tu..



acehh..bintang2 la tu..

seronoknye dpt berendam kan tgh2 panas beduk ni..padahal air cetek sesuai utk baby mandi je oii..jadilah ubat kekecewaan tak dpt mandi kat chepor..

tak lama pun kitorg mandi sbb ujan pun renyai2 turun..lagipun kat atas dh gelap, nnt tksempat selamatkan diri tkt bah ganas melimpah tiba2..

hari2 berikutnye terpaksa la hadapi kepanasan melampau ni..boleh pulak semalam,dh la panas glezz,electrik pulak takde..mangkuk betul..

4 comments:

MiesSha said...

perghhh..skunk mmg panas....terbaik punye...rambut tepacak x pyah guna gel....
(^-^)hehehe

cHeQgu sQema said...

huhuhu~~ sayer ngah practicum di Ipoh! bleh la brief mn2 tempat best sayer nk jenjalan!! *winK*

Ameeza Adailami said...

besh nye :))
already follow you..... :)

bakal graduate said...

cheqgu:sek kat mane