1

Wednesday, January 11, 2012

4,3,2 i bE TherE..

salam uoll..sihat tak...tak sihat??jom sihat2 kan badan..
lalalalala..
last week teman macam biasa la..rasanya setiap 3 bulan macam ada satu kemestian jumpa si gemok tu..
kitorang memang rapat..tapi jarang sesekali untuk koling2 sembang bagai sampai pecah handphone..
text-text and chatting2 tu biasa la. tanya khabar...tapi tak puas kan..
still nak jumpa..nak dengar cerita masing2 ..
nak bercerita hal masing2..teman je yang banyak cerita sebetulnya..
nak dengar perkembangan pasal diri,
family and kerja masing2 secara live..
baru rasa puasnya bersembang..
ngan cik yana pun macam tu kan..hehe..thanks belanja teman makan kenny rogers and belanja wayang..
next time turn teman lak ye cik yana..

pergi klang petang jumaat..so sampai around 8.00pm ..
lepas mokk pungut awokk kat terminal klang, masing2 lapar..
sambil sembang bla bla bla and decide nak makan kat oldtown kopitiam..

mindunya ngan mu mokk..mindu ore takk.."takpun"

dua2 melantak nasik..dalam bus punyala bekeroncong perot ni..dari satu lagu ke satu lagu..
si gemok lak baru balik opis terus pick up me..
so amsing 2 kebuloqq ...mestilah layan nasikk..
makanan kat sini memang sedap arr..kenyang gilakk..

next daynya (saturday), seperti yang dirancang,kitorang nak pergi kayuh basikal..
location: TAMAN PERTANIAN BUKIT CAHAYA,SERI ALAM..
beria2 nak bangun awal..
paksa jugak diri bangun takut basikal habis nanti..
tu pun dua2 liat nak bangun..

ye ye je awal and kalut nak g,
padahal kene tunggu gak..kul 8.30 barulah gate tu bukak..

kasut baru siot.."dah,chantek tak kasut aku" - "chantek mokk"

kasut kuning, handphone pink..suweet gitu..

lepas je pagar dibuka..terus semua serbu berlari lari..
mula2 pelik napa mereka berlari..cepatnya nak terus joging tanpa wat warm up dulu..
rupanya nak berebut basikal..sebelum berebut basikal,kena la line up dulu bayar ticket dekat kaunter..
awokk pun lari2 anak la jugak sebab si gemokk tu bising suruh cepat..
dah beli tiket,berlari pulak ke tempat basikal..line up lagi..
okeh,takda la belakang sangat beratur..
depan2 gak..antara orang terawal..TAPI.....

2 org budak mana tah..sekali book sampai 24 buah basikal..dah la diaorang orang 1st..
sabar je la tunggu diorang keluarkan satu2 basikal sampai basikal ke 24.fuhhh..
si gemok biasa la menyirap aje darah dia.."cuba bersabar mokk"..banyak kali kena tenang kan si gemok ni..
kalau tak, dia sanggup g curi basikal kat situ..

price tags: 
masuk ke taman ni : RM3.00 per person only.
basikal: RM5.00 (bayar  lepas guna..tapi kena kasi IC atau lesen memandu,macam kitorang semua tak bawak..so kena kasi deposit RM50.00.selamat ada bawak duit,kalau tak tak dapat la naik basikal.huhu)..

wahaha..dapat basikal terus senyum sampai ke taik telinga..
mata bercahaya2 terharu dapat naik basikal kan mok..hahah..hilang segala angin satu badan..

suweeett..

suweeett olso..

posing mokk..jangan tak posing..bukan senang nak posing atas basikal..

macam2 taman ada kat dalam taman ni (banyak sangat lak word taman)..
ada taman haiwan,taman rempah,taman 4musim,taman rumah tradisioanal and banyak tak terkata..
memang besar gila taman pertanian ni..
tapi satu taman pun tak pergi,sebab nak menghabiskan kayuhan 
yang telah mengeluarkan peluh jantan kitorang..
gilakk letih..kena stamina yang kuat..
bersih,nyaman,cantik kemas dan mungkin mengamalkan 5S..
ada kaitan??..atau macam kat kilang awokk..6S..yang ke-6 tu SOROK..

kayuh sikit,benti..awokk memang tak larat..kayuh naik bukit tu..
tapi time turun bukit memang besh..laju gila..

peace yo..bawak bekal air je..
nak kenyang,makan la angin..

mokk kata gambar ni nampak awokk kurus..
nampak kurus??nampak no bedaahnya..

berehat  sebentar..
berehat lagi...
dan lagi..fuhh..letihnya..kalau shoping pusing 10 kali pun tak letih macam ni kan mokk..

bila time nak naik bukit tu..
memang tak terdaya..kitorang sorong basikal..kaki dah geletar ggrrrrgrrrrr..

selamat ada kedai2 kecik jual minuman..
red bull satuuuuuuuu..tambah tenaga..

options lain nak melawat taman ni adalah dengan menaiki bas..
harganya teman tak tau la pulak..

so,dapat la sejam menunggang basikal..pulangkan basikal..
tu pun time tu gilakk ramai org tunggu basikal..memang patutla datang awal..
then,terus balik rehat,and pengsan 2,3 jam....

pastu pewrott koncong2 lagu "I moves like Jagger"
lapar bangat ni..tak bekfes pun sebelum dan selepas berbasikal..
so decided nak melantak pizza..
sekali order pizza small pan,nasik curry yang tak sedap and spagety..
gilak banyak melantakk..
penat je naik basikal..hahah..tak dop makna..tapi sangat seronok..suweet moment..

gambar soup je sempat snap..
yang lain tu memang tak sempat dek terlalu kebulorrrrr..
pas makan melantak macam orang baru balik somalia,kitorg terus chau g Jusco..
mok beli wallet tuk laki dia..awokk beli something tuk mak awokk..

vincci brand..

 taraaa..handbeg vincci..selamat beli ngan mokk..
ada diskaun untuk staff..
dapat la murah sikit..kalau idak,tak mampu awokk ngangkut pulangnya...
nak beli pape dari vincci,padini,PDI,PA,seeds (lagi pe mok),cari la si gemokk.
sure dapat harga murahnya..takyah tunggu sale..

ini pulak makan sebelum teman balik ke ipoh..
kat seksyen 7 kan mokk..kedai makanan kampung..orang kelantan punya..
sedap and banyak lauk dia..memang rambang la..then,terus g terminal bas dan good bye mok..muahaha..

conclusion,kitorang menghabiskan masa untuk bersembang dan bersembang..
meluahkan cerita2 yang mybe lama terbuku di hati..
thanks mokk...thanks percaya pada ore tuk berkongsi cerita..
jangan disimpan2 segalanya di hati..ore kan kawan mu..mu cerita la..supaya hati mu lebih tenang..
kalau mu susah nak cerita dengan ore,mu cari la somebody yang dapat dengar isi hatimu..jangan ditanggung sorang2..itu lagi memeritkan..sedih dengar cerita mu mokk..lebih sedih dari ombak rindu..
banyak betul dugaan hidup mu..mu berdoa la agar di tenang kan hati,dipermudahkan urusan..dijauhi segala yang buruk..
nasihat ore pada mu mokk 
"jangan dipikir benda yang lepas,pikirlah masa depan"..
semua tu di tangan mu mokk...

she hugged me and said "dah,kita kawan selamanya tau"..
feel wanna to cry..huhu..
ya mok..suka dan duka..ore akan dengan mu mokk..jangan segan2 cari ore even mu dah berumah tangga..
even suatu hari mu akan forget ore..
datangla cari ore mok jika perlukan apa2..

so mokk..nyanyi la lagu dari Bruno Mars ni banyak2 ye..
Count On Me..

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea

I'll sail the world to find you

If you ever find yourself lost in the dark and you can't see

I'll be the light to guide you

Find out what we're made o
f

When we are called to help out friends in need

You can count on me like one, two, three

I'll be there

And I know when I need it

I can count on you like four, three, two

You'll be there

Cause that's what friends are supposed to do..

1 comment:

vwxyanabcd said...

haha.same2 kidah.
weh,btul la dlm pic ni nmpak ko kurus. ee plak makin berisi.hehe