1

Friday, January 6, 2012

aZaM tWoThoUsaNTwelVe

Lambat tak awokk update azam baru..lambat kan,lambat kan..papepun kita mesti ada wishlist and checklist and listed di blog atau di dinding,atau di syiling,di bumbung and wherever supaya boleh di review kalau2 asyik tersimpang jauh atau jauh sikit dari sisi si azam tu..selalunya bulan pertama ja berazam,next monthnya dah terpeleot jauh..apatah lagi tengah tahun,simpang bersimpang simpang..kalah simpang ampat..so,listkan supaya boleh U turn balik ke track asal..ado pahe tok??

1. AGAMA - jaga solat,no lambat-lambat or ponteng2..banyak berdoa dan banyak membaca al-quran..kusyuk dalam solat..tambah ilmu pengetahuan,supaya bila si leman tu tanya pasal Islam,dapat la teman menjawabnya dengan confident..contoh soalan leman "you percaya ada tuahan?,you tunjukkan saya tuhan you" ada beberapa orang dikilang teman tu termasuk la boss dila suka perlekehkan Islam dan melayu..antara soalan yang ditanya,"why muslim cannot eat babi,so delicious you know"So,sebagai muslim,kita kena ada jawapan yang bernas supaya,agama lain kagum dengan Islam..aminn..


2. FINANCIAL - waa,sangat penting bagi orang yang banyak hutang macam teman..akan simpan lebih banyak duit..akan rajin pergi ot..dan sapu ot at least 2 kali sebulan..nak manage duit dengat hemat sekali,supaya setiap kali bayar roadtax+insurance takla jadi kering kontang tabung teman..supaya,akan ada masa untuk pergi vacation ngan family..supaya setiap bulan dapat beli kasut baru or seluar baru or eau de perfume baru or handbag baru..handbag??ermm..


3. JOB HUNTER - menjadi job hunter semula..tapi napa feel tu tak dapat lagi..boleh tak dijadikan azam for temporary only..


okla,3 jela..banyak2 nnt tipu namanya..kalau ada lagi awokk update..

2 comments:

vwxyanabcd said...

handbag baru lg?cewahh!! hehe

gO mi NaM said...

hahaha..x sweet la..