1

Sunday, January 1, 2012

gOOdByE 2011 & WelComE 2012

hi all,
salam satu islam..
selamat tahun baru semuaaaaaaaaaa...
2012 in da house..
are you readyyyyyyyyyyy..

untuk hari terakhir 2011,
secara tidak sengajanya kami berpicnic sambil 
berbbq di teluk batik..
beshnye..lamanya tak mandi manda ngan keluarga kat sini..

tapi kan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tapi kan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
how come..
tayar kereta teman tercucuk paku since bila tah..
tak perasan langsung..maka...
 
korang tengok lah..terbakar tayar terus,pecah hangit..huhuhu..
kalau tercucuk paku saja nevermind..tampal baru 5ringgit..
cool ok..cool..alhamdulillah tak terbabas..siap memotong2 lori lagi dan sentiasa berada di lane laju....
kalau tak disebabkan bunyi dumdamdumdam tayar,teman tak berenti tau..
punya la takperasan tayar dah lama bocor..huhu..

selepas tukar tayar spare yang macam tayar kereta sorong tu,
kitorang pun carilah kedai tayar..
alhamdulillah lokasi kejadian dekat dengan kedai tayar..
terus tukar tayar dan sport rim..
melayang la duit teman rm150 (murah punya sebab belum bergaji)..huhu..
so satu tayar sudah jadi jenama lain dari jenama asalnya..
the price you must pay bila berkereta ni..
duit habis ke kereta je..macam2..dalam masa setahun,
2 kali tukar tayar baru..pecah dan pecah..huhu..
tapi its ok..chills guys..
tetap teruskan plan ke teluk batik..
yehaaaa..
.
.
.

wahh..tak sabarnya nak berendam..

 time ni tak la ramai sangat..mybe dah hujung2 cuti sekolah.
kalau tak jam woo teluk batik ni..
anak-anak makkk..
anak mak yang gemu-gemu..kaklong je tak dak..
someone block my face..huhu..how dare you..
agak lewat la sampai ke teluk batik..
dalam pukul 3..panas woo..
anak perempuan pergi mandi..


anak laki haruslah memasakk ye..


ayam dan ikan keli yang diperap..
















mak tak pijak air pun,ini tidak adilll..











okeh..get ready for crazy moment..

mana yang kurus tu sure melayangnye..




dah puas mandi bagai,pukul 6 cenggitu salin baju and berkemas pulang..lagi pun air dah pasang..kaki asyik tak jejak pasir je..haha..selamat salin baju awal sikit,kalau tak beratur panjang la kat luar toilet..alamatnya malam la kuar dari teluk batik..






         sungguh indahnya alam ini..so sebagai tanda kami telah kesini.. fridge magnet..teluk batik.. 

so
.
.
.
.
.
.
selamat tahun baru 2012..
semoga lebih baik dari sebelumnya..
lebih ceria dari sebelumnya..
lebih barakah dari sebelumnya..
amin..
................................................................................................
price tag for reference in the future..
masuk teluk batik:RM1.00 only
pelampung saiz besar:RM6.00 only
crazy 8:RM25.00 only
banana boat:RM5.00 only
toilet:RM0.50 only
toilet untuk mandi:RM1.00 only
fridge magnet:RM6.00/pcsand RM10 for 2pcs

2 comments:

vwxyanabcd said...

bestnya dpt naik banana boat lg!huhu

gO mi NaM said...

xnaik pun yana..parking baik je tepi banana boat..takut la..cukup la sekali hari tu..