1

Thursday, June 23, 2011

Please clear your annual leave before it get burn..

mengkomer jeles tak title panjang tak hengat atas ni...pastu baca print screen punye email kat bawah ni...jangan la terbeliakkan mata..cer klik pic tu,besar la jadinya..haish..itu pun awokk nak kena ajor..


apa perasaan mengkomer..ada jealous..semalam teman datang kerja setelah bercuti 3 hari..hari isnin teman ambik cuti..selasa rabu memang teman cuti..isnin ambik cuti sebab malas nak pergi kerja..hari ahad message bos : "hai flxxn, can i take leave tomorrow"..reply from him,"go ahead,please arrange coverage for tommorrow"..yehaaa..approved..tapi bila sampai rumah,rasa menyesal pulak ambik cuti..yela,apa boss cakap nanti,2 minggu lepas ambik cuti,ni ambik cuti lagi..bukan ada hal penting pun..just malas nak pergi kerja je..


tup tup semalam mubin cakap, "kidah,27&28 hang leh coverkan aku tak,esok dengan lusa hang ambik la cuti..aku coverkan.."pelik jugak teman mula2 dengar..teman memang azam dah taknak ambik cuti..biar burn je..tetiba mubin cakap macam tu,why not..gaji bertambah,cuti dapat...

pastu buka email,owh..boss hantar email suruh clearkan cuti..boss mengkomer ada suruh anak buahnya cuti??..ada yang tak bagi cuti adala..takpun bagi cuti tapi susah sangat nak approve..ini tidak,teman tak minta,tapi dia yang suruh cuti..apepunyyenyee..baru je sehari kerja dah suruh cuti..kehkehkeh..betul ke ni..atau bermimpi..



pucuk dicipta,ulam mendatang..

7 comments:

Haffiz MohdNoor said...

wah..bestnyer cuti banyak..Apis dah abis pun sob..sob.. :)

Misz Nuriz said...

malas bebenor yea..hehe
slmt bercuti.. :)

zaril said...

wah.. best nyer dapat bercuti.. saya pun nak tapi tak dapat... =(

vwxyanabcd said...

best giler!! ko cuti kira cmne? aku sbln ad 1 je.. tu pn xnk amik sbb nk kumpul utk raye..hehe

gO mi NaM said...

taktau la yana cemana dikiranya..mybe sebulan bukan 1 kot..2 tiga kot..tp bergantung berapa lama kerja..setiap 6 bulan kene clearkan..

mamasue said...

bos tak nak anak buah dia kumpul cuti bebyk le tu...=) tq singgah blog mamasue ye

kaizen said...

best gler boss yg swoh cuti...