1

Monday, May 16, 2011

bAnyAk BuNyi..




salam satu islam...assalamualaikum...

::::welcome back to my blog..nothing special,just to share about 'check in & check out' during my holiday..haha..sabtu ahad sepatutnya awokk krojer..tapi nak buat macam mana, kene hidu asap kolumpo..lagipun nak masuk bulan jun dah..cuti tak di clear2 kan lagi..ada 4 hari..so ambik 1 hari cuti, tinggal la 3 hari yang rasanya akan burn begitu saja..kita bakorr jer..seronok mubin dapat cover awokk,mana taknye,double tu...lagipun rezeki dia beli kereta baru...merasa la hang cemana nak bayor bulan2...dalam team awokk ni memang susah la nak dapat ot atau cover orang lain..sebabnya,semua pakat rajin pergi kerja..tertunggu2 awokk siapa la nak cuti..si mubin ni hah,cuti kene clear sebelum jun,tapi idok gak dia cuti..bebelas2 hari lagi..please2,pergi la cuti ke,oversea ke,tido2 kat rumah ke,lawat2 zoo ke...bagi la awokk cover hang..dapat banyak sikit duit untuk jolii..yehaaa..

enough2 bak kata abg min...

::1::macam biasa la,kalau nak pergi kolumpo,first check in,bandar bukit raja..rumah si yati...jumpe abg min ngan a'a yang super duper kiut..kali ni,first timenye by pink...beshnye jalan jejauh..takda rasa lama sangat..pukul 8am bertolak,pukul 10 lebih dah masuk shah alam..yang jadi lambatnye asyik sesat je bila nak pergi bukit raja..masuk tol kuar tol..haish..

bandar bukit raja ni dah macam kampung ke-2 teman dah..asyik kesini je..
lagipun teman suka area ni,rumah moden&lawa2..
pic by sime darby

::2::second check in seoul garden plaza pantai...
memang mantap la..besh sangat..akhirnya dapat gak makan dekat restaurant tajuk ni....berbanding cik siti dan cik yati yang 2nd time makan ala2 korean ni....cik yati kata,menu seoul garden dekat sini tak berapa banyak berbanding dulu2 dia makan dekat mahkota prade..papepun memang puas giler..rasa nak pergi lagi,boleh masuk dalam diary tempat wajib pergi bila bercuti..

udang saja di ambiknye...disini semuanya DIY concept..
kecuali ON tungku ni dan tuang soup berkali2 akibat makan tak pueh2..

thanks ya mok..next time 1st restaurant sini tau..no more pizza..muak dah..

ayam black pepper dia memang sedap..siti ngan mok tukang masak..
teman tukang ngap la..berulang alik bangun tanpa segan silu adalah mok..
memang besh kalau bawak orang sporting ni makan...
malu!!anda sendiri rugi..

tengok la meja...
selerak habis..semua nak dikautnya..
bagi teman,makanan dia memang besh..
tapi pinggan mangkuk periuk belanga semuanya tak exclusive..
lagi2 cawan dia..macam cawan cafetria carxxx je..
gerai tepi jalan pun guna cawan lawa ag...

ada orang kaki udang..pantang jumpe udang..dia lah kakinya..
teman kaki kopek kulit udang..tapi orang lain yang sambar...

perut dah buncit pun ada hati nak bangun lagi pergi ambik ice cream..mok2..

::3::lepas isi perot penuh2..jump to next plan..Pertama Complex berhadapan Sogo..ok,kalau dekat ipoh tempat ni lebih kurang Greentown Mall ipoh...siapa nak cari handset baru mahupun second hand,pergi la servey ke tempat2 ni..

teman telah meninggalkan sejumlah wang yang banyaksss di sini
untuk sebuah gadjet...takde la lepas ni operator2 perlekeh handset teman..
diorang selalu cakap "gaji je banyak,beli la handset baru"..
memang,kalau bandingkan dengan operator,handset teman out of canggih..
diorang terutamanya operator indon ni,duk main fesbuk je guna handset..celah2 machine pun boleh..janji fesbuk..
*korang jgn ingat gaji teman byk..ni dibandingkan ngan operator ok..

nak beli2 barang,memang untung kalau bawak si gemok ni..
dia bab tawar menawar memang gila la..dapat best price kot..
dapat la teman save bajet 100...siap kaw2 mintak free gift..
dah la dapat harga murah..free gift pun dapat..
mintak handfree tuk hanset dia pun dapat 5 henggit..

::4::night dinner..restauran mamak khulafa bistro..belakang pak li kopitiam..


kredit nice pic to miss-toinxtoinx.blogspot.com..
lama benar teringin makan naan cheess with ayam tandoori..
tapi,kat restaurant ni kureng sikit berbanding subaidah dekat melaka tu hah..
ajak pergi melaka tak mau..

::5::bandar baru nilai>tesco nilai>nilai 3..
pergi jumpe akak non ambik barang..sebelum ke nilai 3,makan dulu di tesco nilai..makanan disini not bad la kalau dibandingkan dengan tesco ipoh..
::end of story mory:::

4 comments:

vwxyanabcd said...

enset pe weh? nk nengok..hehee
aku x baca abes entri ni lagi..sok aku komen lg ek. hehe
weh,kenduri mane ko g nnti?

gO mi NaM said...

yana2...enset biasa je la..exberia..haha..experia x10..nak beli e7..mahal kot..dekat 2000..so beli yg mampu dulu..tu pun xpandai guna..fully touch susah sikit..tangan xbedung..haha..

gO mi NaM said...

lupe nak jwb soklan ko...kite xdpt g mana2 kenduri kwn..sbb sedara kenduri at the same time..nnt kirim hadiah je kot..hehehe..soli ea..

vwxyanabcd said...

wah2!! oklatu..aku gak xupgrade lg.hehe. xpe,nnti besela tu. ble ko xnk nnti bg kat kau tau.haha

la yeke..xpela cmtu..;)