1

Sunday, July 15, 2012

CoME JoiN uS..

 Lately memang letih gila, kene jaga machine la pulak macam operator sebab lack of headcount but number of machine was increased,tah dtg dr mana,tetiba jatuh gedebush dari langit and actually not my customer,but they tarik my operator.. and bila ada super duper urgent..email bertalu2 masuk duk push2 tanya progress..operator takda,sapa nak kena jaga,kitorang jugak.. ..as a PE TECH customer A, ko sanggup ke tengok machine ko tak jalan...sanggup ke machine ko senyap je..takde orang nak jaga,keras kat situ je...tak ada operator nak care your machine..bila tanya operator "napa machine ni tak jalan?"..operator:"takde orang kak nak jaga"..tak sanggup okeh..atas kesedaran,kami la dengan rasa bertanggungjawab ke atas machine kami,terpaksalah ringan tulang menjaga machine..menjaga hati customer supaya memenuhi dan menetapi apa yang diorang nak..so,awokk merayu yang diluar sana, tengah mencari kerja kelulusan taraf SPM dan warga2 indonesian sekalian, PLEASE COME JOIN US...business gila2 tengah rancak..almaklumlah,customer baru masuk,1 customer baru tp di sumbatnya berpuluh machine.. sudah berapa batch pekerja dari seberang datang tahun ni,but still not enough..percayalah,untung gila jadi operator di test line, OT banyak..nak sapu kasi licin pun boleh.sangat di alu2kan...kupon makan rm3.50 di bagi..operator saya sendiri tunjuk payslip dia last month,RM2000 wooo..gilazzz kau...yang foreigner siap tayang2 emas baru doh..baru berapa bulan kerja..sungguh jeles di situ..awokk apa dapat..gigit jari,kaki sakit,tumit sakit nak pijak lantai pun dah tak larat,berat badan makin bertambah sebab bilaletihsayamakanbanyak....that why PLEASE COME NEW JOB TO ME@BILA LA KERJA BARU NAK SAMPAI....tak sanggup dah korbankan peluh ni jaga machine,im not operator hokeh..banyak lagi kerja lain nak settle..masa rehat pun terpaksa dikurangkan kepada setengah jam,mikirkan machine aku ni mesti tengah nangis ngokngekngokngek tanpa ada yang peduli...


welcome..kami sambut dengan senyuman yang manis lemak berkrim..
engineering team yang berkerja keras demi nama baik company..hehe..
moh keroje sini..operator kaya..staff yang kayap..
 leh curik wireless customer..tp itu dulu..sekarang diorg tukar password kot..tkpun modem kena sambar kilat kot..dah xleh lepak berwireless..
time pergi kerja mata jelas je..
 time balik dah kelam permandangan mata ni..





which one my car??

1 comment:

vwxyanabcd said...

semoga impian utk dpt keje baru tercapai.amin..
Gudluck kidah! Jgn lupe dtg umah ye raye nnti. Rindunye kat ko.