1

Friday, June 4, 2010

hiDuP peNUh DugaaN (T_T)..

bertukar-tukar batton (mcm ni ke eja benda besi yg wat lari bertukar2 tu) antara teman dan si gemok..selepas teman ke tok bali..gemok pulak ke chemor..bkn dgn tujuan bercuti berfoya sakan..
tapi kali ni kami dgn harapan mencari pekerjaan meneruskan kehidupan..
mmg..sblm habis study ag kami rancang utk cari kerja sama2..terutamanya di perak kerana peluang kerja yg mybe boleh dikatakan luas dan dekat ngan family sebenarnya..tapi dek sem vodo ni, perancangan terganggu tapi, kami usahakan jua sbb time ni la mood itu ada..dan time ini la sepatutnya proses ini berlaku..

welcome to chemor eE..perjalanan yg sungguh jauh..
firstly, sebelum dia sampai ke rmh teman, dia tido semlm di rmh akak dia kat kuala kangsar..ptg jumaat baru sapa di rmh teman..masa ni la first timenye teman jumpe toh puan siti..haha...selalu chat kat fb je..

sory eE kalau terkurang sepanjang berada di chemor..
haha..bila mak teman ckp "mkn ee?"..ee pun jwb"tamau"..
ni adalah dialog ajukan mak teman bila mak teman ajak ee makan....

hari sabtu:pencarian kerja bermula..bermula di finisar..

hari ahad: misi menghantar bantuan ke gaza..haha..nope la..menghantar adek teman ke uitm kedah..konvoi 2 kete..perjalanan mengambil masa selama 3jam..dan tahniah kepada ee dgn selamatnya 1st time drive jauh..sejauh ni..thanks gak kat ee sbb bersusah payah membantu family teman yg memerlukan pertolongan..hehe..

ni dia bdk nye..mengambil jurusan asasi undang-undang dan didoakan menjadi seorang lawyar yang berjaya suatu hari nnt..belajar sungguh2 tau ema..jgn byk msg..haha..

berbaju kurung menghormati majlis..haha..
ada sbb disebaliknya..

thanks juga kat pakteh ngan makteh bersusah payah menghantar dan menolong kami yg tidak punya bapak..wahaha..sedih..

on the way nak balik ipoh..opek sbg driver kedua mengajak melancong ke penang..membawa si gemok yg 1st timenye menjejak kaki ke pulau mutiara..aleh..teman pun dah berbelas atau berpuluh tahun dh lama tk jejak pp..kira sama je la..tapi sedihnye, bila naik je jambatan pulau pinang, hujan lebat la pulok..dpt snap ni je la..

then, syiu terus ke queensbay mall..singgah jap cuci mata..

berhenti sanp jap kat tepi queensbay..pemandangan yg indah..

besh giler rase..nyaman aman dan sewaktu dgnnya menghirup angin laut atas feri..las naek feri ni masa kecik2 dulu..tadika kut..

next day nye, gi shopping ngan ustazah2 ni..
diorang masuk gaji..shoping sakan..haha..bukan shoping kat sakan..tp shoping bagai terutamanya simplysiti..hehe..teman sekadar meneman je..
thanks kat toh puan siti(kakak ee baju biru tu belanja mcd dan pinjam kete)..takuttt..akak bekeng lor..bergetar jantung sapa sekarang..
papepun, thanks aloooooooot..
kalau korang nak tau, naik muak duk lalu kat tol kk...
atas urusan yg disengajakan dan xdisengajakan....haha..


hari selasa lak, kami berangkat ke melaka..
bermulalah sejarah dugaan dalam kehidupan yg penuh pancaroba..
seorang yg masih belajar vs seorang yg mencari keje..
dugaan dalam persahabatan yg sering diuji..tk gitu gemuk..
penuh tragis bila si penyabar bergaduh dasyat ngan si hangin..
huh..terasanye sapa ke hari ni..
haha..ok2..teman yg bersalah dlm semua hal..

muka sedih si gemok..mcm ni la hari2 muka dia kat sini..tk larat dh nk ckp, nk nasihat..
bila ckp, asyik kene marah je..
ingat ape..teman ni kaunter melepaskan marah ke..
lain la dia..ada tempat nak ngadu bila sedih..teman ni, kat mana nk luah kan..
telan dan terus telan..

papepun ee, ore paham perasaan mu..
sama2 dh mintak maaf dan saling memaafkan..0-0
ore sentiasa menyokong mu..
semoga mu berjaya dlm hidup dan apa yg penting..
S>A>B>A>R..
&
T>A>H>N>I>A>H
semoga ia menjadi permulaan yg akan terus mengembangkan career mu..

6 comments:

Hafiz Ajmain said...

dapat tak kerja nye,hehe

gO mi NaM said...

dpt..insyallah

Milofloat said...

kantoi EE ngan gewe dia..hahaha

De'din said...

de'din selalu lepak queensbay..
mkn ayam panggang tyme mlm..
smbil rehat tepi batu2 tu..
semoga dapat keja yg gaji tinggi2..
sampai gayat.. :)

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

di jemput untuk menyertai pertandingan : hadiah apa yekl. dalam ruangan blog saya .. tq

ros said...

slm,jemputlah singgah dan follow blog sy ya..tq
http://coklatchoc4u.blogspot.com